Reclaimed Wood

Reclaimed Wood

Møblene i vår Reclaimed-serie er produsert av gjenbrukt trevirke. Materialene hentes fra eldre, forlatte gårdshus i Jilin provinsen, Nord-Kina, og stammer hovedsaklig fra dørkarmer og vindusposter, men også andre deler av bygningsmassen. De forlatte husene er 60-80 år gamle og har vært utsatt for både tørt og hardt vær. Dette gjenspeiles i treverket som får en helt unik karakter etter å ha blitt eksponert for støv, vind, regn og sol gjennom årtier. 

Etter at treverket er innhentet, tørkes det og videresendes til fabrikken utenfor Beijing. Der velger erfarne håndverkere ut materialer med omhu for å bygge nye møbler, med hovedmål å skape ferdige produkter med karakter og historie. Av den grunn skjules ikke sprekker, knuter og hakk.

Ettersom møblene bygges for hånd og med gjenbrukt trevirke, blir hvert eneste møbel i Reclaimed-serien unike. Været og klimaet der materialene har levd sitt tidligere liv er med på å skape en spennende struktur i det ferdige møblet når det slipes. Det man kjenner og ser, er myke overflater med varme, naturlige farger. Karakteren til treverket fremheves i designet av møblet som kan betegnes som maskulint og primitivt.I Reclaimed-serien finnes det både møbler som natur-farget (kun voksbehandlet) og malte.

Furu og alm hentes ut fra blant annet vindusposter på forlatte hus i nord-Kina. Disse husene har vært ubebodd i 60-80 år.
Treverket samles for så å tørkes i ovn.
Etter tørking, samles alt treverket og sendes til verkstedet der det skal brukes i nye møbler.
Etter å ha blitt eksponert for vind og vær i mange år, får treverket et helt unikt utseende og karakter. "Hand feel" (som det ofte kalles) er ulikt det aller meste. Noen vil beskrive det som mykt.

Se kolleksjonen